maandag 2 juli 2012

Uw KvK-inschrijving m.b.t. uitlenen of detacheren van personeel


Op 1 juli van dit jaar treedt de nieuwe wet Registratieplicht Uitzendbureaus in werking. Op zich is dat een goede zaak, maar er zit een addertje onder het gras, dat u wellicht duizenden euro’s kan kosten. Als Hoek en Blok attenderen wij u daar graag op. 

De wet is er op gericht om illegale uitzendbureaus aan te pakken. Daarom moeten uitzendbureaus voortaan als zodanig ingeschreven staan bij de KvK. De definitie van wat ‘uitzenden’ is, is echter nogal ruim:


Het tegen vergoeding ter beschikking stellen van arbeidskrachten aan een ander voor het onder diens toezicht of leiding, anders dan krachtens een met deze gesloten arbeidsovereenkomst, verrichten van arbeid.


Uitgezonderd zijn het ter beschikking stellen:

- ten behoeve van een geleverde zaak of tot stand gebracht werk
- bij wijze van hulpvertoon zonder winstoogmerk
- binnen concernverband

Dit raakt dus niet alleen uitzendbureaus, maar ook organisaties die wel eens personeel uitlenen of detacheren. Geldt dat ook voor u? Dan doet u er verstandig aan goed uw inschrijving bij de KvK te checken en eventueel aan te passen. De boetes bij overtreding beginnen bij 12.000 euro voor zowel inlener als uitlener en lopen op tot 76.000 euro. Dat is toch zonde geld.


Wilt u er 100 procent zeker van zijn dat uw KvK-inschrijving waterdicht is, dan kunnen wij dat uiteraard ook voor u verzorgen. Neemt u in dat geval contact op met een van onze juristen.


Meer informatie over dit onderwerp vindt u op onze website
www.hoekenblok.nl


Hoek en Blok Juristen
Telefoon: (0184) 496800

Geen opmerkingen:

Een reactie posten