donderdag 19 juli 2012

Geld besparen met mobiliteit

Recent werden de bezuinigingsplannen van het kabinet gepresenteerd in het Lente-akkoord. Deze hebben betrekking op de belastingheffing aangaande vervoer en mobiliteit, waarbij woon-werkverkeer wordt beschouwd als privékilometers en de kilometervergoeding komt te vervallen. Los daarvan zullen ook de brandstofprijzen naar verwachting blijven toenemen. De maatregelen treffen niet alleen u, maar ook uw werknemers. Mobiliteit wordt voor afdelingen als HR, inkoop en voor directies een steeds belangrijker item. Hoe hier op in te spelen wordt vaak als lastig beschouwd, maar met mobiliteit kan geld worden bespaard.

Wellicht een goede reden om nu toch eens echt te bekijken of er mogelijkheden bestaan om uw mobiliteitsbeleid te optimaliseren. De overheid helpt hierbij door de mobiliteitsvoucher te introduceren. Hierbij wordt een korte check gedaan naar onder andere individueel vervoer, anderemanieren van werken en informatievoorzieningen. Inmiddels hebben landelijk gezien al honderden mkb-bedrijven gebruik gemaakt van deze regeling en daarbij inzicht gekregen in de voordelen van slimmer reizen en flexibeler werken, wat kan resulteren in reiskostenvermindering en productiviteitsverhoging.

Mobiliteitsscan
Om het vervoer van uw werknemers efficiënter en effectiever te regelen kunt u met een kleine mobiliteitsvoucher ter waarde van € 1.500 een mobiliteitsscan laten uitvoeren. De scan geeft aan welke maatregelen u kunt doorvoeren om uw mobiliteitsbeleid te optimaliseren en kosten te besparen. Met de grote voucher helpt de mobiliteitsadviseur u bij het daadwerkelijk implementeren van de adviezen uit de scan. De grote voucher vergoedt twee derde van de advieskosten tot een maximum van € 4.500. 

Indien u vragen heeft of gebruik wilt maken van de mobiliteitsvoucher kunt u contact opnemen met Stefan van Sabben op telefoonnummer 0184 - 49 68 07, of een e-mail sturen naar s.v.sabben@imcosa.nl IMC richt zich als onafhankelijk organisatie - adviesbureau op bedrijfskundige vraagstukken en is gespecialiseerd in de markten mobiliteit, zorg en energie. Graag begeleiden wij u in het proces om te innoveren. Wij streven naar een langetermijn relatie met onze partners en klanten. Deze is gebaseerd op toegevoegde waarde. Onderscheidende pijlers daaronder zijn ons netwerk, kennis over de financiering van innovatietrajecten, een gedegen subsidieadvies en ervaring met het organiseren van veranderingen.


IMC, onderdeel van Hoek en Blok

Stefan van Sabben

E: 
s.v.sabben@imcosa.nl 
I: 
www.imcosa.nl
Telefoon: (0184) 496807

Geen opmerkingen:

Een reactie posten